Safira

Brandingbureau Toon uit Geldermalsen heeft zijn activiteiten op het gebied van online performance fors uitgebreid. Hiervoor heeft het webspecialist Safira overgenomen, eveneens uit Geldermalsen. Samen tellen de bureaus nu 31 medewerkers.

Met de overname van Safira investeert Toon-eigenaar Ralph Thijsen stevig in de toekomst. Vanwege het toenemende belang van online maatwerk – en de steeds grotere complexiteit van de hiervoor benodigde technologie – wilde Thijsen deze discipline in eigen huis hebben. “We hebben nu drie volwassen pijlers: strategie, content en technologie”, aldus Thijsen. “Die hebben elkaar hard nodig om klanten zowel online als offline betekenisvol te maken.”

Pascal van der Kley, die Safira samen met zijn vrouw Iris Geskus oprichtte, blijft voor Safira werken. Wel draagt hij nu ook zijn laatste managementtaken over aan team- en strategisch manager Lesley de Groot. Van der Kley: “Een heel goede stap, zowel voor Safira als mezelf. Dat betekent namelijk dat ik me weer kan richten op wat ik het leukste vind én waar ik het beste in ben: klantadvisering, met name op het gebied van business processing. Daarnaast zorg ik voor een goede integratie van onze activiteiten met die van Toon.

AenF Partners heeft de aandeelhouder van Safira begeleid bij de verkoop van de aandelen aan Toon.

Our partners