foto van 2016-12-21-AenF-8.jpg

Partner

Friso Kuipers

Friso werkt al meer dan 18 jaar op het gebied van fusies en overnames. In 1992 behaalde hij zijn MBA-diploma van Henley en sinds 2002 is hij gecertificeerd Register Valuator. Daarnaast is Friso sinds 2004 geregistreerd als NMI-mediator (NMI is een afkorting voor Nederlands Mediation Instituut). Na zijn studie werkte hij als accountmanager bij de Rabobank en ABN AMRO voordat hij het Corporate Finance team van BDO vervoegde. De eerste jaren werkte hij vooral in Oost-Europa, waar hij zich vooral bezighield met private placements, haalbaarheidsstudies en bedrijfsherstructureringen.

 

Friso is betrokken bij het gehele M&A-proces, van strategische en financiële analyse tot waarderingen en (contract)onderhandelingen. Hij begeleidde al vele transacties tot en met de afronding ervan. Rechtbanken en de Nederlandse Kamers van Koophandel vragen Friso vaak om hulp bij voorraadwaarderingen voor een bedrijf tijdens geschillen als onafhankelijke derde partij.

 

In 2005 richtte hij samen met Alexander Boissevain een fusie- en overnameboutique op: AenF Partners BV. Enerzijds waren de emotie en de betrokkenheid van ondernemers en anderzijds het gebrek aan high-end advies tegen aanzienlijke kosten de belangrijkste redenen om AenF Partners op te richten. In 2016 werd Friso verkozen tot 'aankoopadviseur van het jaar'.

 

Friso is getrouwd en heeft drie kinderen. In zijn vrije tijd speelt hij graag squash, golf en hockey.

foto van 2016-12-21-AenF-14.jpg

Onze partners