banner

Diensten


AenF Partners is een onafhankelijke fusie- en overnamespecialist.

Diensten

Speciale Diensten

Distressed M&A
Door onverwachte omstandigheden kan (een onderdeel van) uw onderneming in zwaar weer belanden. Surseance of zelfs faillissement dreigen in een dergelijk geval en u dient snel een strategische keuze te maken om uw onderneming uit deze 'vijf voor twaalf' situatie te redden.

In zulke ongewenste situaties kan additioneel extern kapitaal of verkoop van (een deel van) de onderneming de oplossing bieden. Het zijn gecompliceerde trajecten waarin snelheid geboden is.
AenF Partners heeft meerdere 'vijf voor twaalf' situaties, ook wel Distressed Mergers & Acquisition (DM&A), succesvol begeleid. Door goede contacten met financiers, banken, curatoren, juristen en strategische partijen in de markt kan de dienstverlening van AenF Partners voor u in deze ongewenste situatie uitkomst bieden.

Waardebepaling bij geschillenprocedures
In situaties dat scheidende aandeelhouders het niet eens kunnen worden over de prijs / waarde van de aandelen en ze lijnrecht tegenover elkaar staan, kan een onafhankelijk advies van een waardebepalingsdeskundige de uitkomst bieden.

AenF Partners is aangesloten bij het Nederlands Instituut voor Register Valuators (NIRV) en heeft deskundige waardebepalingsspecialisten met ruime ervaring in geschillenprocedures in huis. Als Register Valuator is de waardebepalingsspecialist onderworpen aan de van toepassing zijnde gedrags- en beroepsregels.

De directie van AenF Partners is dan ook regelmatig benoemd als onafhankelijk deskundige door rechtbanken en voorzitters van Kamers van koophandel voor de bepaling van de waarde van een aandelenpakket.

Door middel van heldere afspraken, nauwkeurige rapportages en een objectieve professional judgement staat AenF Partners in voor een onafhankelijk en professioneel oordeel.

November 2019

BNI

Verkoop

Verkoper

BNI

November 2019

Mesa

Verkoop

Verkoper

Mesa

October 2019

Beacon

Verkoop

Verkoper

Verhaert verwerft de aandelen van BEACON

 

Per oktober 2019 bundelt BEACON de krachten met Verhaert. BEACON (NL) is een adviesbureau gespecialiseerd in projectmanagement van productinnovatie. Als interim projectmanager, adviseur aan de zijlijn of als expert met specifieke kennis coördineert en adviseert BEACON gedurende alle fases van het innovatieproces tot het moment dat innovatie leidt tot omzet. Verhaert (BE) is eveneens een vooraanstaand innovatiebureau dat voornamelijk opereert vanuit de regio Antwerpen. Als toonaangevende innovatiegroep in integrale productontwikkeling helpt Verhaert bedrijven en ondernemers bij het ontwikkelen en uitvoeren van succesvolle innovatietrajecten.

 

De diensten van beide partijen zijn zeer complementair. De bundeling stelt zowel BEACON als Verhaert in staat om de diensten en het team de komende jaren verder te laten groeien, en het marktaandeel uit te breiden in een aantal nieuwe branches.

 

AenF Partners heeft de oprichters van BEACON succesvol begeleid bij het gehele verkooptraject. De werkzaamheden bestonden onder meer uit het maken van financiële analyses, opstellen informatiememorandum, benaderen van geschikte kopers en het voeren van de onderhandelingen.

September 2019

Together Detachering

Verkoop

Verkoper

Together Detachering

August 2019

SiebenTools

Koop

Koper

SiebenTools