banner

Nieuws


Lees hier onze artikelen en nieuwsberichten.

Nieuws

Geplaatst op 29-10-18

AenF Partners arrangeert financiering voor In Ovo

Een investeringsgroep bestaande uit Evonik, VisVires New Protein (Singapore) en Leiden Universiteit verstrekt financiering aan In Ovo uit Leiden.

 

In Ovo heeft een techniek ontwikkeld waarmee in de broederij snel en betrouwbaar bepaald kan worden of er een hen of een haan uit een broedei zal komen. De techniek kan goed worden geïntegreerd in de dagelijkse routine van een broederij waar per dag circa 100.000 broedeieren worden verwerkt. De techniek is relevant voor broederijen voor legkippen. Op jaarbasis worden op grote schaal ook haantjes van legrassen uitgebroed. Deze hebben nauwelijks economische waarde en worden in de praktijk als eendagskuiken gedood.

In Ovo werd opgericht in 2013 door 2 biotechnologen uit Leiden. Ze ontwikkelden een techniek om met gebruik van biomarkers het geslacht van het embryo in het broedei te kunnen vaststellen. Het doel is om na de kapitaalinjectie in samenwerking met Duitse en Nederlandse partnerseen prototype te ontwikkelen om de techniek op grote schaal te kunnen toepassen. Er is nu 1 seconde nodig om de geslachtsbepaling in het broedei te kunnen doen. Het doel is om die tijd naar enkele microseconden terug te brengen. Er wordt daarbij gewerkt met bestaande bewezen technieken om eieren op grote schaal te sorteren en te verwerken. De verwachting is dat de techniek in 2020 in een commerciële toepassing op de markt zal komen.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht. 

 

July 2019

BelastingBelangen

Verkoop

Verkoper

BelastingBelangen

June 2019

Bel Impex

Verkoop

Verkoper

Bel Impex

June 2019

TS Systems

Koop

Koper

TS Systems

May 2019

QDelft

Verkoop

Verkoper

QDelft

 

Netcompany, een beursgenoteerde IT onderneming uit Denemarken, heeft QDelft overgenomen.

 

QDelft is opgericht in 1996 en is gespecialiseerd in het ontwerpen, ontwikkelen, hosten en beheren van (web)applicaties en centrale voorzieningen.

De  toetreding van QDelft tot de Netcompany familie is een belangrijk stap in de richting van het doel van Netconpamy om marktleider van Noord-Europa te worden.

AenF Partners heeft aandeelhouders van QDelft succesvol begeleid bij het gehele verkooptraject (financiële analyses, opstellen informatiememorandum, coördinatie due-diligence, alsmede het voeren van de onderhandelingen).

 

Klik hier (of hier voor Engels) voor het volledige nieuwsbericht. 

May 2019

Alpha Railkoker

Koop

Koper

Alpha Railkoker