banner

Nieuws


Lees hier onze artikelen en nieuwsberichten.

Nieuws

Geplaatst op 29-10-18

AenF Partners arrangeert financiering voor In Ovo

Een investeringsgroep bestaande uit Evonik, VisVires New Protein (Singapore) en Leiden Universiteit verstrekt financiering aan In Ovo uit Leiden.

 

In Ovo heeft een techniek ontwikkeld waarmee in de broederij snel en betrouwbaar bepaald kan worden of er een hen of een haan uit een broedei zal komen. De techniek kan goed worden geïntegreerd in de dagelijkse routine van een broederij waar per dag circa 100.000 broedeieren worden verwerkt. De techniek is relevant voor broederijen voor legkippen. Op jaarbasis worden op grote schaal ook haantjes van legrassen uitgebroed. Deze hebben nauwelijks economische waarde en worden in de praktijk als eendagskuiken gedood.

In Ovo werd opgericht in 2013 door 2 biotechnologen uit Leiden. Ze ontwikkelden een techniek om met gebruik van biomarkers het geslacht van het embryo in het broedei te kunnen vaststellen. Het doel is om na de kapitaalinjectie in samenwerking met Duitse en Nederlandse partnerseen prototype te ontwikkelen om de techniek op grote schaal te kunnen toepassen. Er is nu 1 seconde nodig om de geslachtsbepaling in het broedei te kunnen doen. Het doel is om die tijd naar enkele microseconden terug te brengen. Er wordt daarbij gewerkt met bestaande bewezen technieken om eieren op grote schaal te sorteren en te verwerken. De verwachting is dat de techniek in 2020 in een commerciële toepassing op de markt zal komen.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht. 

 

April 2019

Vrije Academie

Verkoop

Verkoper

Vrije Academie

 

Amerart, onderdeel van Amerborgh, verwerft een aandelenbelang in de Vrije Academie. 

 

De Vrije Academie verzorgt colleges op het gebied van kunst en cultuur voor jaarlijks ruim 40.000 cursisten, in meer dan 40 steden in Nederland. Haar gratis magazine gewijd aan onder andere kunstgeschiedenis, filosofie, muziek, fotografie en architectuur bereikt meer dan 110.000 huishoudens en is daarmee de grootste kunst & cultuurtitel van Nederland. Peter van Duinen, een van de twee oprichters van de in 1990 gestarte culturele onderneming, blijft na de overname aan als directeur.

 

AenF Partners heeft de verkoper in het gehele proces bijgestaan. 

March 2019

Ngage Media

Verkoop

Verkoper

Ngage Media

Ngage Media overgenomen door beursgenoteerde Ocean Outdoor (UK). Ngage Media is de absolute marktleider in de Digital Out Of Home (DOOH) markt. 

 

Het Britse Ocean Outdoor heeft Ngage Media overgenomen, exploitant van > 80 grote digital reclameschermen op strategische locaties. Naast Ngage Media verwerft het beursgenoteerde Ocean ook de aandelen van Interbest, exploitant van circa 90 reclamemasten langs snelwegen. Deze overnames zijn de eerste stap in het Europese expansieplan van Ocean.

 

AenF Partners heeft de oprichters van Ngage Media succesvol begeleid bij het gehele verkooptraject (financiële analyses, opstellen informatiememorandum, coördinatie due-diligence, alsmede het voeren van de onderhandelingen).

 

Klik hier voor het nieuwsbericht

March 2019

Pack It

Koop

Koper

Pack It

January 2019

Eureco-pharma

Koop

Koper

Eureco-pharma

January 2019

PMT Groep

Uitkoop mede-aandeelhouder

Koper

PMT Groep