banner

Nieuws


Lees hier onze artikelen en nieuwsberichten.

Nieuws

Geplaatst op 29-10-18

AenF Partners arrangeert financiering voor In Ovo

Een investeringsgroep bestaande uit Evonik, VisVires New Protein (Singapore) en Leiden Universiteit verstrekt financiering aan In Ovo uit Leiden.

 

In Ovo heeft een techniek ontwikkeld waarmee in de broederij snel en betrouwbaar bepaald kan worden of er een hen of een haan uit een broedei zal komen. De techniek kan goed worden geïntegreerd in de dagelijkse routine van een broederij waar per dag circa 100.000 broedeieren worden verwerkt. De techniek is relevant voor broederijen voor legkippen. Op jaarbasis worden op grote schaal ook haantjes van legrassen uitgebroed. Deze hebben nauwelijks economische waarde en worden in de praktijk als eendagskuiken gedood.

In Ovo werd opgericht in 2013 door 2 biotechnologen uit Leiden. Ze ontwikkelden een techniek om met gebruik van biomarkers het geslacht van het embryo in het broedei te kunnen vaststellen. Het doel is om na de kapitaalinjectie in samenwerking met Duitse en Nederlandse partnerseen prototype te ontwikkelen om de techniek op grote schaal te kunnen toepassen. Er is nu 1 seconde nodig om de geslachtsbepaling in het broedei te kunnen doen. Het doel is om die tijd naar enkele microseconden terug te brengen. Er wordt daarbij gewerkt met bestaande bewezen technieken om eieren op grote schaal te sorteren en te verwerken. De verwachting is dat de techniek in 2020 in een commerciële toepassing op de markt zal komen.

Klik hier voor het volledige nieuwsbericht. 

 

Onze partners