banner

Nieuws


Lees hier onze artikelen en nieuwsberichten.

Nieuws

Geplaatst op 28-06-17

Steeds vaker maken ondernemingen bij de financiering van een investering (zoals een bedrijfsovername) gebruik van crowdfunding. De voor- en nadelen even op een rijtje.

Crowdfunding is een alternatieve vorm van financiering waarbij veelal particuliere investeerders direct of via een online platform investeren in een onderneming. Echter, binnen het MKB vinden investeringen voornamelijk plaats met behulp van eigen middelen of een bankfinanciering. Desalniettemin wint ook binnen het MKB crowdfunding aan populariteit.

De opkomst van social media heeft voor een groot deel bijgedragen aan deze toename, omdat investeerders hierdoor makkelijker te vinden zijn. Ook de concurrentie voor crowdfundingplatforms zelf neemt sterk toe. Er zijn op dit moment al meer dan 90 crowdfundingplatforms. De meest bekende crowdfundplatforms voor ondernemers zijn: GeldvoorElkaar, Collin Crowd fund, Kickstarter en Symbid. Veel ondernemers zien door het grote aanbod door de bomen het bos niet meer en vragen zich bovendien af wat nou precies de toegevoegde waarde is van crowdfunding ten opzichte van andere vormen van financiering?

Klik hier voor het nieuwsbericht.

Onze partners